Міненерго сподівається на допомогу USAID у підготовці до зими

Share

Представники України та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) обговорили підготовку країни до зими та формування запасів обладнання

Про це йшлося на зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та заступниці адміністратора USAID Ерін МакКі, повідомляє прес-служба українського відомства.

Галущенко та МакКі акцентували на підготовці до зими та участі USAID Проєкту енергетичної безпеки у закупівлі необхідного енергетичного обладнання через Фонд енергетичної підтримки та внесок американської сторони – $25 млн – до цього Фонду.

«Ми розуміємо, що з наближенням зими ворог може посилити удари по цивільній енергетичній інфраструктурі. Відповідно, нам уже потрібно формувати резерви обладнання, аби у разі ударів та пошкоджень відновлюватися максимально швидко», – зазначив Галущенко.

Він висловив сподівання, що подальша співпраця, зокрема, в закупівлях обладнання через Фонд енергетичної підтримки, надалі буде ще ефективнішою.

«Дуже важливо, аби вся необхідна техніка та обладнання, яких потребують наші енергетичні компанії, і які вже закуплені за кошти Фонду, надходили вчасно. Це питання енергетичної безпеки країни», – додав Галущенко.

Також у контексті викликів зими та подальшого розвитку енергосистеми сторони обговорили важливість децентралізації генерації та розвитку сонячної, вітрової генерації, накопичувачів енергії та мереж.

Йшлося також про «можливість технічної допомоги та розроблення інструментів, які дозволять залучити додаткові кошти для виконання проєктів у секторі ВДЕ», додали в Міненерго.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom