ЄБРР у 2023 році підтримає українську енергетику на 600 млн євро

Share

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вже в 2023 році підтримає українську енергетику на 600 млн євро

Відповідні меморандуми на полях конференції з питань відновлення України в Лондоні підписав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, ЄБРР та ПрАТ «Укргідроенерго», НЕК «Укренерго» і НАК «Нафтогаз», передає прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами Шмигаля, меморандум ЄБРР із «Нафтогазом» передбачає три головні напрямки співпраці: формування стратегічних запасів природного газу, інвестиції для декарбонізації та зменшення викидів метану, інвестиції для підвищення енергоефективності.

«Банк також надасть допомогу у відновленні та модернізації гідроелектростанцій, посиленні їх надійності та ефективності. Після звільнення території Каховського водосховища плануємо розробку дорожньої карти реконструкції ГЕС», — розповів Шмигаль про новий етап співпраці з ЄБРР в галузі гідроенергетики.

Ще один меморандум стосується підтримки «Укренерго». Мета — дати ресурси компанії для покриття критичних витрат. Зокрема, забезпечити стабільну та безперебійну передачу й диспетчеризацію електроенергії.

«Для уряду важливо якнайшвидше здійснити комплекс заходів із відновленням, щоб максимально забезпечити енергетичну інфраструктуру», – підкреслив прем'єр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom