Прем’єр Великої Британії оголосив про нову фінпідтримку для України

Share

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на конференції з питань відновлення України (URC2023) у Лондоні оголосив про великий пакет фінансової підтримки України

Про нього Сунак оголосив, відкриваючи Конференцію з питань відновлення України (URC2023) 20 червня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Протягом трьох років ми надамо гарантії за кредитами на суму $3 млрд. Ми також запускаємо новий технологічний міст між Великою Британією та Україною для залучення інвестицій і талантів, а також підтримки «зеленої» енергетики та багато іншого. Усе це є частиною великих колективних зусиль союзників і партнерів у всьому світі, включно зі значною новою підтримкою з боку ЄС, про яку також буде оголошено цього тижня», – сказав Сунак.

Він додав, що МВФ також вкладе в Україну $15 млрд протягом наступних чотирьох років у рамках зобов'язання G7 та її партнерів у розмірі $115 млрд.

«Тому що насамперед ми маємо побудувати платформу для бізнесу. Лише вони можуть по-справжньому залучити інновації та інвестиції, яких потребує Україна. І саме тому ми запускаємо Ukraine business compact, щоб приватний сектор заявляв про свою підтримку відновлення та відбудови України. І я радий оголосити сьогодні, що понад 400 компаній із 38 країн уже зареєструвалися», – зазначив прем'єр-міністр.

Крім того, він наголосив, що «немає кращого місця, щоб оголосити про концепцію конференції в Нью-Лондоні зі страхування військових ризиків».

«Це величезний крок уперед до того, щоб допомогти страховикам страхувати інвестиції в Україні, усунувши один із найбільших бар'єрів і надавши інвесторам упевненість, необхідну їм для дій», – сказав Сунак.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom