Країни ЄС погодили новий пакет санкцій проти Росії

Share

Посли Європейського Союзу погодили 11-й пакет санкцій проти Росії. Політичну угоду привітала президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн

«Посли ЄС узгодили 11 пакет санкцій проти Росії. Пакет містить заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та індивідуальним спискам», – йдеться в повідомленні головування Швеції в Раді ЄС, передає «Бізнес.Цензор».

«Це завдасть додаткового удару по військовій машині Путіна посиленням експортних обмежень, націлених на організації, які підтримують Кремль. Наш інструмент боротьби з обходом запобігатиме потраплянню Росії під санкції», – додала фон дер Ляєн.

За даними агентства Associated Press, новий пакет передбачає внесення до санкційних списків 71 фізичну особу та 33 організацій.

Крім того, продовжується зупинення дії ліцензій ЄС на мовлення п'яти російських ЗМІ.

Також у новому пакеті санкцій – заборона на транзит низки товарів і технологій, які необхідні російському військовому сектору, а також заборона заходити до портів ЄС для суден, на яких може бути вантаж російського походження.

Постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садось також повідомив, що до погодженого переліку санкцій внесли запропонований Польщею пункт про санкції щодо північної ділянки нафтопроводу «Дружба», а також про закриття в'їзду на територію ЄС для російських вантажівок.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom