ЄС обіцяє покрити майже половину потреб України у фінансуванні до 2027 року

Share

Європейський Союз планує покрити 45% усіх потреб України у фінансуванні до 2027 року, заявила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн у Лондоні на міжнародній конференції, присвяченій відновленню України

За її словами, до 2027 року дефіцит в українській фінансовій системі становитиме близько 60 млрд євро. Потреби у швидкому відновленні становитимуть близько 50 млрд євро. Це означає, що загалом дефіцит становитиме 110 млрд євро до 2027 року, пише «Економічна правда».

«Я запропонувала членам ЄС покрити 45% цього дефіциту. Це становить приблизно 50 млрд євро для України», – заявила фон дер Ляєн.

Фінансування здійснюватиметься у вигляді європейських грантів, кредитів, а також за рахунок заморожених раніше російських активів.

«Ми працюватимемо з Україною стільки, скільки знадобиться. Сьогодні ми детально обговоримо планування інвестицій і реформ. Цей план може стати якорем для всіх міжнародних донорів. Ми повинні мати прогнозованість. Це допоможе нашій координації та максимізує наш вплив», – сказала вона.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom