MIGA почало страхувати воєнні ризики в Україні

Share

Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій групи Світового банку почало надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні із Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України

Угоду про збільшення гарантій з 17,1 до 40,85 млн євро між MIGA і німецьким банківським холдингом ProCredit підписали в Лондоні на конференції з питань відновлення України-2023 (URC-2023), передає прес-служба Міністерства економіки України.

Збільшення гарантій від MIGA поширюється на інвестиції ProCredit в капітал її української дочірньої компанії АТ «ПроКредит Банк» для підтримки українського малого та середнього бізнесу. Відповідна програма діятиме до грудня 2025 року.

«Малий і середній бізнес отримає доступ до гостро необхідних обігових коштів. Аграрний сектор отримує фінансування, щоб продовжувати експортувати зерно на світові ринки. Крім того, українці зможуть розраховувати на необхідні банківські послуги», — пояснив виконавчий віце-президент MIGA Хіроші Матано.

Збільшення гарантії MIGA на 23,75 млн євро дозволить «ПроКредит Україна» оптимізувати капітал, продовжувати пропонувати необхідні банківські послуги та потенційно генерувати нові позики своїм клієнтам.

«Збільшення гарантії MIGA підтримає нашу діяльність в Україні, і ми бачимо гарні перспективи для продовження роботи з нашими клієнтами як зараз, так і під час відновлення країни», — заявив голова правління ProCredit General Partner AG Губерт Шпехтенхаузер.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom