Україна планує збільшити доларовий ВВП за 10 років у 6,2 раза

Share

Україна ставить за мету за 10 років збільшити валовий внутрішній продукт до $1 трлн, заявила міністерка економіки Юлія Свириденко на Конференції з відновлення України в Лондоні

Згідно з оцінками Мінфіну, у 2022 році ВВП України впав із понад $200 млрд до $161 млрд. Зростання за 10 років до $1 трлн означає щорічне збільшення номінального ВВП України в доларах на 20%, передає «Економічна правда».

Свириденко зазначила, що відновлення України потребуватиме від $500 млрд до $900 млрд, значну частину з яких становитимуть приватні інвестиції.

«Це дасть змогу зробити економіку країни потужною і підвищити життєвий рівень до європейського», – сказала вона.

За її словами, для цього уряд планує забезпечити свободу бізнесу, знизити перерозподіл через бюджет до 25% ВВП і податкове навантаження на бізнес.

З огляду на це вона закликала до стратегічного партнерства щодо досягнення цих цілей.

Свириденко додала, що Україна також націлена на здійснення зеленого переходу, збільшення виробництва «зеленої енергії», створення повних циклів від видобутку до виробництва готової продукції з критичних матеріалів.

«Надзвичайно важливо здійснити перехід транспортних шляхів від колишніх радянських шляхів до європейських», – зазначила також Свириденко, назвавши серед пріоритетних завдань розвиток і річкового транспорту.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom