США виділять на відновлення України понад $1 млрд

Share

Сполучені Штати Америки виділять на відновлення України $1,3 млрд

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу на Ukraine Recovery Conference у Лондоні, передає «Економічна правда».

«Сьогодні я оголошую, що за підтримки Конгресу США ми надамо понад $1,3 млрд додаткової допомоги Україні», – сказав він.

Держсекретар додав, що США мають намір інвестувати понад $520 млн, аби допомогти Україні з ремонтом енергосистеми, більше ніж половина якої зруйнована Росією.

США хочуть допомогти українській енергосистемі, роблячи її стійкішою та більш інтегрованою з Європою, підтримуючи реформи українського енергетичного ринку, борючись із монополізмом і поширюючи приватні інвестиції.

«Це дасть змогу Україні одного дня стати найбільшим енергетичним експортером», – зазначив Блінкен.

Ця підтримка доповнюватиме роботу, яку вже проробили країни G7 та координаційної групи, яку запустили минулого жовтня.

«Ця група охоплює 18 країн і декілька багатонаціональних інституцій. Разом ми зібрали мільярди доларів, щоб допомогти відремонтувати і відновити Україну. В енергетичний сектор ми скерували понад 5 млн енергетичних генераторів, трансформаторів, кабелів та інше енергетичне обладнання», – розповів Блінкен.

Також США нададуть $657 млн на модернізацію перетину українського кордону, залізниці, портів, іншої критичної інфраструктури, яка пов'язує країну з Європою, що дасть змогу більшому обміну товарами в більш ефективний спосіб».

«Ми спрямуємо додаткові $100 млн для цифровізації української митної системи, що підвищить швидкість і відріже корупцію. Ми також виділимо $35 млн, щоб допомогти українському бізнесу та підприємцям через фінансування страховки, що знизить ризики інвестицій в Україні. Ця підтримка, про яку я оголошую сьогодні, буде додатковою до ще $20 млрд, які США вже надають українським робітникам, бізнесу, громадським послугам», – додав Блінкен.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom