General Electric не обслуговуватиме турбіни російських ТЕС

Share

Американська компанія General Electric через нові санкції США, що набули чинності 18 червня, більше не зможе обслуговувати газові та парові турбіни на російських ТЕС загальною потужністю 5 ГВт

Заборона на надання інжинірингових послуг в Росії може позбавити її оригінальних запчастин і послуг інженерів для обслуговування техніки, пише «УНІАН» із посиланням на російські ЗМІ.

«Обмеження торкнуться, зокрема, американської GE, яка продовжувала виконувати сервісне обслуговування газових і парових турбін на російських ТЕС, а також іншого обладнання в промисловому секторі. У сервісний контракт зазвичай входять віддалений моніторинг, консультування, перевірки із залученням іноземних інженерів, ремонт і заміна запчастин», – пише видання.

У GE підтвердили, що більше не зможуть надавати інжинірингові послуги в Росії.

«Ми проводимо всебічну оцінку впливу нового пакета санкцій США на нашу роботу в регіоні та продовжуємо взаємодіяти з компетентними органами в частині дотримання обмежень, правил і законодавства», – додали в американській компанії.

За словами джерел росмедіа, американські компанії закриють доступ до креслень і баз даних, без яких фахівці не зможуть проводити інспекції та ремонти на території країни-агресора. Також GE може відмовитися поставляти оригінальні запчастини, аналогів яких в самій РФ не існує.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom