Шмигаль про Лондонську конференцію: «Україні необхідно мобілізувати потрібний на відбудову ресурс»

Share

Увага на конференції з питань відновлення України в Лондоні буде зосереджена на трьох основних аспектах: швидке відновлення, залучення приватних інвестицій та міжрегіональна співпраця

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 19 червня, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Вже незабаром у Лондоні розпочнеться велика міжнародна конференція з питань відновлення України. Це продовження руху до великої відбудови, який ми розпочали рік тому в Лугано. Наша мета — мобілізувати якнайбільше міжнародної підтримки та налагодити механізми, за якими ця допомога надходитиме вчасно та ритмічно», — відзначив очільник уряду.

Прем’єр нагадав, що за оцінкою Світового банку на так зване «швидке відновлення» Україні у 2023 році потрібно $14,1 млрд. Водночас після російського теракту на Каховській ГЕС цифри, очевидно, зростуть. За словами глави уряду, вже ведеться робота над точною оцінкою завданих агресором збитків.

Шмигаль також зауважив, що під час конференції в Лондоні увагу зосередять на трьох основних аспектах.

«Перший — це швидке відновлення. Енергетика, критична і соціальна інфраструктура, особливо відновлення житла. Нам необхідно мобілізувати потрібний на відбудову ресурс. Під час конференції відбудеться засідання Міжвідомчої Координаційної Платформи донорів України, так званого «фінансового Рамштайну». Розраховуємо на ефективні рішення», — зазначив Шмигаль.

Другий аспект, за словами прем’єра, залучення приватних інвестицій.

«Третій аспект — регіони. Прагнемо активізувати горизонтальні зв’язки між українськими громадами та міжнародними партнерами для реалізації проектів відновлення. Понад 200 проектів уже стартували, хочемо, аби їх було набагато більше», — наголосив прем’єр-міністр.

Очільник уряду відзначив, що за результатами конференції в Лондоні Україна очікує на підписання низки важливих угод, меморандумів, декларацій, які прискорять відбудову та розвиток.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom