У Фонду держмайна залишилося для приватизації лише 288 підприємств

Share

Із 2 364 підприємств, які передані в управління Фонду державного майна, лише 288 можуть бути виставлені на продаж

Ще 134 поки не підлягають приватизації, бо мають соціальне або стратегічне значення, повідомила прес-служба відомства.

За даними ФДМУ, 82% підприємств у портфелі — непродуктивні активи: 664 перебувають на тимчасово окупованих територіях, 1 278 мають бути ліквідовані або в банкрутстві.

Процес передачі держмайна від інших органів виконавчої влади триває. Загалом до кінця 2023 року фонд планує прийняти в управління ще орієнтовно 1 200 підприємств.

«У держвласності сьогодні перебуває колосальна кількість «мертвих» активів. Ці підприємства існують лише на папері, вони обросли величезними боргами і нецікаві приватному бізнесу. Тому немає сенсу виставляти їх на приватизацію, вони підуть на ліквідацію», — зазначив директор Департаменту відновлення платоспроможності та припинення діяльності підприємств ФДМУ Віталій Жаріков.

Половина підприємств, які вже віднесені до категорії «на ліквідацію», не мають жодних активів; 10% не працюють, але мають активи, які можна продати на аукціоні через Prozorro.Продажі; 10% втратили активи, але ще існує можливість повернути їх через суд і потім продати; 30% — потенційні банкрути.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom