Російський «Сбєрбанк» продав «дочку» в Австрії та вийшов з європейського ринку

Share

Підсанкційний російський «Сбєрбанк» оголосив  про закриття угоди з продажу дочірньої компанії в Австрії Sber Vermоgensverwaltungs AG in Abwicklung (раніше Sberbank Europe AG) австрійській компанії, яку контролює Штефан Зочлінг

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу банку.

«Продаж нашої європейської дочки Sberbank Europe AG іноземному інвестору обумовлений поточною ситуацією у світі. Ми задоволені досягнутими умовами угоди. Сбер концентрується на розвитку фінансових послуг у Росії, де у нас 106 млн лояльних клієнтів, і в перспективних для нас дружніх країнах», – заявив перший заступник голови банку Олександра Ведяхіна.

Раніше газета Der Standard з посиланням на джерела повідомляла, що актив можуть викупити колишні менеджери банківської групи, зокрема, колишній гендиректор Герхард Ранда і екс-голова наглядової ради банківської групи Зігфрід Вольф. Активи оцінювалися в 200-300 млн євро.

Таким чином, ця угода стала завершенням виходу «Сбєрбанку» з європейського банківського ринку, про відхід з якого група повідомляла ще на початку березня 2022 року на тлі санкцій, запроваджених після російського вторгнення в Україну.

Тоді ж банк повідомляв про проблеми постачання ліквідності до європейських дочірніх структур, у яких спостерігався високий відтік депозитів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom