Метінвест знижує споживання коксу, щоб відмовитись від закупівель у третіх сторін

Share

Незважаючи на зупинку Авдіївського коксохімічного заводу підприємства Групи Метінвест отримують кокс власного виробництва, а його обсяги достатні для покриття виробничих потреб при роботі чотирьох доменних печей, повідомив операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко в інтерв'ю НВ.

«Ми працюємо на своєму вугіллі, використовуючи маку К і марку Г. Так, без АКЗХ впала якість коксу, але ми виробляємо весь обсяг необхідний для роботи чотирма доменними печами. Коли працюємо п’ятьма доменними печами, то купуємо кокс у Польщі та в Україні», – повідомив він.

Водночас наразі на підприємствах групи проводяться технічні заходи, які дозволять знизити витрату коксу і максимально відійти від його закупівлі у третіх осіб, додав Мироненко.

Він також повідомив, що Метінвест перейшов на закупівлі вапняку, який також використовується у процесі металургійного виробництва, у підприємств, розташованих на заході України. «Коли нам потрібен високоякісний вапняк, то імпортуємо з Туреччини», – додав він.

Раніше Мироненко розказав, що комбінат «Запоріжсталь», який є спільним підприємством Групи Метінвест, планує вийти на щомісячне виробництво 60-80 тис. т слябів для забезпечення власною сировиною перекатні заводи Метінвесту в Італії.  

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom