Метінвест забезпечує необхідні техпроцеси на криворізьких ГЗК після підриву Каховської ГЕС

Share

На сьогодні ситуація на криворізьких гірничо-збагачувальних комбінатах Групи Метінвест перебуває під контролем. Наявного обсягу води достатньо для того, щоб забезпечувати технологію виробництва, зазначив операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко в інтерв'ю НВ.

6 червня у Кривому Розі обмежили водопостачання для населення та підприємств після того, як російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС.

«На поточний момент у нас усе під контролем. Технологія забезпечується, є питання з побутовими потребами, але вони в робочому порядку вирішуються», – повідомив Мироненко.

За його словами, усі підприємства Метінвесту працюють штатно. Компанія стежить за динамікою водопостачання й залежно від ситуації ухвалюватиме відповідні рішення.

Раніше гендиректор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо заявляв, що обмежене постачання технічної води призвело до зниження обсягів металургійного виробництва на АМКР. Якщо останнім часом комбінат був завантажений на 30-40% від потужності, то через проблеми з водою рівень виробництва не перевищуватиме 15-20% потужності. Водночас гірничий департамент АМКР працює у звичному режимі завдяки запасам води та замкнутому циклу її використання.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom