«Запоріжсталь» планує вийти на щомісячне виробництво 60-80 тис. тонн слябів

Share

На комбінаті «Запоріжсталь», що ж спільним підприємством Групи Метінвест, триває процес освоєння виробництва товарних слябів, які підприємство постачає на прокатні активи групи в Італії, повідомив операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко в інтерв'ю НВ.

З початку року було виготовлено близько 25 тис. тонн слябів, в тому числі близько 6 тис. тонн – у травні. «Запоріжсталь» планує поступово збільшувати цей обсяг виробництва до 60−80 тис. тонн на місяць, додав Мироненко.

«Ми вже пройшли першу стадію сертифікації – випробування на зварюваність. Зараз очікуємо отримання сертифіката Bureau Veritas. Наступний крок — Lloyd’s Register. Щойно отримаємо їхній сертифікат, то в нас буде нормальне виробництво суднолиста. Обсяг, який не зможемо забезпечити із Запоріжсталі, будемо закуповувати на ринку», – розповів топ-менеджер компанії.

При нормальному завантаженні розташовані в Італії Metinvest Trametal та Ferriera Valsider споживають близько 130−140 тис. тонн слябів на місяць, тож після виходу на заплановані обсяги «Запоріжсталь» зможе забезпечувати до 50% щомісячного споживання італійських активів групи.

Водночас ще один прокатний завод Метінвесту – Spartan у Великій Британії – отримує сляби від місцевих постачальників. «Поруч із ним є британські виробники слябів, які за логістичним ланцюжком ефективніші», – зазначив з цього приводу Мироненко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom