Донорський фонд підтримки України акумулював вже $920 млн, — Світовий банк

Share

Уряди Ісландії, Латвії та Нідерландів зробили нові грантові внески до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку

Фінансування URTF нині перевищило $920 млн, йдеться в повідомлення Світового банку, передає «Укрінформ».

«13 червня 2023 року уряди Ісландії, Латвійської Республіки та Нідерландів зробили нові грантові внески до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку, який підтримує зусилля країни у відбудові. Латвія є новим донором, який приєднався до URTF, а Нідерланди та Ісландія вже раніше робили свої внески, що підкреслює зростаючу прихильність партнерів до відновлення України», – йдеться в повідомленні.

Завдяки внеску Ісландії у розмірі 500 млн ісландських крон ($3,6 млн), Латвії – 2 млн євро, Нідерландів – 60 млн євро, фінансування URTF досягло понад $920 млн.

«Ми вдячні Ісландії та Нідерландам за постійну підтримку і вітаємо приєднання Латвії до URTF. Поточні потреби України та її потреби для відновлення – величезні. Ці щедрі внески дозволять уряду України відремонтувати життєво важливу енергетичну інфраструктуру, дороги, мости, житло, школи, а також допоможуть українцям відбудувати своє життя», – сказав регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

У банку нагадали, що кілька проєктів в Україні вже скористалися коштами URTF, зокрема «Проєкт з відновлення енергетичних ресурсів та підготовки до зими», проєкт «Відновлення основної логістичної інфраструктури та приєднання до мережі» (RELINC) та проєкт «Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя» (HEAL).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom