Завантаження АМКР не перевищить 15-20% в умовах обмеженого споживання води

Share

Через обмежене постачання технічної води рівень виробництва «АрселорМіттал Кривий Ріг» не перевищуватиме 15-20% потужності, повідомив гендиректор підприємства Мауро Лонгобардо під час дискусії, організованої ЄБА.  

Після того як росіяни підірвали Каховську ГЕС і пошкодили дамбу Каховського водосховища, місто втратило стабільне джерело водопостачання. Місцева влада вдалася до економії води, знизивши тиск для побутових та промислових споживачів та ввівши графіки подачі води.

«Наразі Кривий Ріг ще має певні запаси води, але в таких умовах рівень нашого виробництва не перевищить 15-20% потужності», – зазначив Лонгобардо.

До порушення цілісності Каховськог водосховища АМКР споживав технічну воду на рівні 2,5 тис. кубометрів на годину. Зараз для економії води у Південному водосховищі тиск знижено, і підприємство отримує менше тисячі кубометрів технічної води на годину, розповів фінансовий директор АМКР Сергій Плічко.

«У зв’язку з цим призупинили виробництво сталі та прокату. Поетапне повернення прокатних станів у роботу залежатиме від обсягів постачання води, але рівень виробництва певний час ще не буде таким, як до підриву дамби. У нашому гірничому департаменті ситуація більш стабільна, на виробництві функціонує замкнутий контур споживання води. Після весняних паводків там наявні значні резерви, що гарантує як мінімум два-три місяці роботи нашого гірничо-збагачувального комплексу», – зазначив він.

Керівництво АМКР також знаходиться у комунікації з місцевою владою для розробки проєктів створення альтернативних джерел водопостачання.  «Аналізуємо можливості будівництва нових маршрутів для використання води з інших водойм. Для цього нам потрібне певне обладнання, насосні станції та час», – додав Лонгобардо.

АМКР повідомив про призупинення виробництва сталі та прокату 6 червня після руйнації ГЕС. Як зазначив Сергій Плічко, із 15 червня почнеться поступове введення в роботу одного прокатного стану. Це дозволить оцінити ситуацію та спроможності підприємства працювати із наявним обсягом води.