НБУ оновить Стратегію розвитку фінансового сектору

Share

Голова НБУ Андрій Пишний та його заступник Сергій Ніколайчук зустрілися в Лондоні з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо, повідомив регулятор

На зустрічі акцентували увагу на оцінці стійкості банківського сектору. НБУ проводить оцінку активів банків і стрес-тестування, після чого планується відновлення капіталу.

«Нині Національний банк спільно з іншими регуляторами працює над оновленням Стратегії розвитку фінансового сектору, яка враховуватиме сьогоднішні реалії та вплив факторів, яких зазнає наша фінансова система. Наша мета – завершити цю роботу до кінця червня 2023 року. Рухаємося дуже активно», – сказав Пишний.

До того ж Нацбанк обговорив реалізацію системи страхування військово-політичних ризиків.

За словами голови НБУ, планується швидко перейти від концепції до реального втілення.

«У ЄБРР діє потужна експертна команда, яка працює над цим. Вони готові запропонувати робочу модель для тестування, зокрема в сегменті торгового фінансування. Це, поза сумнівом, стимулюватиме подальше відновлення української економіки. Очікуємо на розвиток цього питання», – додав він.

Крім того, як уточнює регулятор, під час зустрічі обговорили і інші питання. Зокрема, статус співпраці з МВФ, виконання НБУ положень Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ, продовження реформи корпоративного управління в державних банках.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom