«АрселорМіттал Берислав» відновив видобуток вапняку в Херсонській області

Share

У травні цього року «АрселорМіттал Берислав» відновив видобуток вапняку після вимушеної зупинки в лютому 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії. Про це повідомила прес-служба «АрселорМіттал Кривий Ріг».  

Підприємство розташоване у смт. Архангельське Херсонської області. Довгий час ця територія була окупована, проте 3 жовтня військовослужбовці 129-ої криворізької бригади територіальної оборони ЗСУ звільнили населені пункти Миролюбівка та Архангельське.

«Справжній подвиг військових дозволив нам повернутись до активної роботи вже навесні 2023 року. З березня почали відвантажувати накопичений вапняк з наших складів. Ця сировина використовується аглоцехом «АрселорМіттал Кривий Ріг» для виробництва агломерату. До кінця квітня тривало складне розмінування території нашого підприємства, а з 1 травня ми змогли розпочати видобуток вапняку в кар’єрі», – зазначив, генеральний директор «АрселорМіттал Берислав» Леонід Смоляренко.

Зазначається, що АМКР надав допомогу у відновленні зруйнованих об’єктів у селищі, зокрема дитячого садочка.  

З березня 2023 року «АрселорМіттал Берислав» відвантажив для криворізького гірничо-металургійного підприємства майже 47 тис. тонн вапняку (з урахуванням складських запасів), видобуток склав майже 20 тис. тонн. Довоєнний обсяг відвантаження вапняку перевищував 500 тис. тонн на рік. Прогнозований показник відвантаження на 2023 рік – близько 200 тис. тонн вапняку для виробничих потреб «АрселорМіттал Кривий Ріг».