Україна просила аварійну допомогу у Польщі та Румунії через дефіцит електроенергії

Share

12 червня Україна знову використала механізм аварійної допомоги з Румунії та Польщі для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії, повідомили в «Укренерго». Загальний обсяг допомоги склав 1600 МВт-год.

У компанії стверджують, що обсягів електроенергії, виробленої українськими електростанціями всіх видів, достатньо для покриття потреб споживачів. Водночас там додали, що гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС, також триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових та атомних електростанцій.

У зв’язку з цим українців просять перенести використання потужної техніки з вечірніх годин (19:00 22:00) на ніч та день, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити її балансування.

За даними оператора енергомереж, знеструмленими через дії росіян залишаються понад 40 тис. споживачів на Херсонщині та понад 2 тис. у  Миколаївській області. Доступ ремонтних бригад до пошкоджених мереж обмежений через високу воду.

Також в «Укренерго» повідомили про пошкодження мережі обленерго на Дніпропетровщині внаслідок обстрілу в ніч на 13 червня. Зокрема, у Кривому Розі без живлення були три шахти, заблокованих працівників вивели на поверхню. Вибуховою хвилею також пошкоджено будівлю Криворізької ТЕЦ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom