Податкові пільги для бізнесу скасують з 1 серпня – Гетьманцев

Share

Норми законопроекту №8401, які передбачають скасування податкових пільг, зокрема спрощеної 2%-ої системи, та повернення перевірок бізнесу й штрафів за невикористання касових апаратів, почнуть діяти із 1 серпня.

Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у коментарі Forbes Ukraine.

Народні депутати проголосували за відповідний документ у першому читанні 29 травня. У ВР мали намір повернутися до довоєнної моделі оподаткування із 1 липня, однак, за словами Гетьманцева, зробити це неможливо через технічні причини.  

Він також повідомив що до законопроекту №8401 ще можуть внести правки. Зокрема, є пропозиція зберегти чинний пільговий режим оподаткування для бізнесу у прифронтових зонах.

Ще одна правка, яку подав Гетманцев та його колеги, – прописати в законі критерії перевірки бізнесу на 2023-2024 роки, за якими перевірятимуть лише тих, хто має менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі, і виплачує зарплати, нижчі за середні по галузі.

Водночас скасовувати штрафи за невикористання РРО нардепи не збираються. «У нас є меморандум із МВФ, де це чорним по білому написано. Ми можемо багато чого хотіти, але є реалії, прописані в меморандумі, і від них ми будемо відштовхуватись, як країна, яка хоче отримати $115 млрд фінансування за 4 роки», – наголосив нардеп.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom