Україна розраховує на посилення співпраці з ОАЕ

Share

Україна спільно з ОАЕ поділяє взаємну зацікавленість у покращенні балансу двосторонньої торгівлі шляхом створення належних умов для торгівлі, розвитку бізнесу та інвестицій

Про це йшлося під час зустрічі міністерки економіки Юлії Свириденко з міністром з питань зміни клімату і навколишнього середовища, головою офісу з міжнародних справ при президентові Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Альмхейрі, повідомляє прес-служба українського відомства.

«Україна, безсумнівно, розглядає Об’єднані Арабські Емірати як важливого економічного партнера в близькосхідному регіоні та поділяє взаємну зацікавленість у покращенні балансу двосторонньої торгівлі шляхом створення належних умов для торгівлі, розвитку бізнесу та інвестицій. Важливим кроком в цьому напрямку є започаткований переговорний процес щодо укладення Угоди про всеосяжне економічне партнерство між Україною та ОАЕ», – сказала Свириденко.

Вона зазначила, що укладення угоди зробить економіки взаємодоповнювальними, і розраховує на спільну роботу для сприяння торгівлі, цифрової економіки та інвестиційній співпраці між країнами.

Свириденко подякувала уряду ОАЕ та особисто Маріам Альмхейрі за надану гуманітарну й фінансову підтримку України та висловила сподівання на схвальний розгляд нагальних гуманітарних потреб для мирного населення в зоні затоплення та фінансової допомоги для подолання гуманітарних наслідків катастрофи на Каховській ГЕС. Окрім того, Україні потрібна фінансова підтримка від партнерів, щоб підтримувати макрофінансову стабільність у майбутньому.

Під час зустрічі обговорювались питання відбудови України, до якої українська сторона запросила долучитись фонди та компанії ОАЕ, а також посилення торгової співпраці між країнами. Зокрема на зустрічі були також присутні представники суверенного фонду ОАЕ, ADQ, які володіють активами в таких індустріях як залізничний та авіаційний транспорт, портова логістика, сільське господарство повного циклу, медицина та фармацевтичне виробництво, енергетика та інноваційні технології. Під час зустрічі вдалося презентувати стратегічне бачення української сторони у трансформації економіки нашої держави, що отримало надзвичайно схвальні відгуки арабських партнерів.

У результаті було домовлено про започаткування процесу аналізу інвестиційних можливостей в Україні, до яких делегація з ОАЕ проявила неабиякий інтерес.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom