Болгарія готує арбітраж проти «Газпрому»

Share

Міненерго Болгарії готує арбітражний позов до російської державної компанії «Газпром» за припинення поставок газу в квітні 2022 року

Про це заявив т. в. о. міністра енергетики уряду Россен Христов, зазначивши, що поставки були зупинені після того, як Болгарія відмовилася здійснювати розрахунки з агресором в російських рублях, повідомляє «УНІАН» із посиланням на Euractiv.com.

Болгарія і Польща стали першими державами-членами ЄС, які постраждали від припинення поставок газу з Росії після того, як відмовилися платити в російських рублях в порушення контрактів, номінованих в доларах.

Нагадаємо, що 5 грудня 2022 року німецька енергетична компанія RWE ініціювала арбітражний розгляд проти російського «Газпрому» через відсутність поставок газу.

Німецький енергогігант, найбільший імпортер газу Uniper ініціював арбітражний розгляд проти ТОВ «Газпром експорт» в міжнародному арбітражному трибуналі в Стокгольмі.

9 лютого 2023 року найбільша компанія Європи подала до суду на «Газпром». ?EZ прагне відшкодувати збитки на суму близько 1 млрд чеських крон, що виникли внаслідок значної недопоставки природного газу ТОВ «Газпром експорт» у 2022 році.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom