Ціни на газ у Європі впали нижче $600 за тисячу «кубів»

Share

Спотова ціна газу в Європі вперше з кінця листопада минулого року опустилася нижче $600 за тисячу кубометрів. Це відбувається в очікуванні нової хвилі тепла

Зниження ціни може стимулювати відновлення попиту на газ у промисловості. Саме через скорочення промислового попиту Європі вдалося досягти рівня зниження споживання, передає «Інтерфакс-Україна».

Низькі ціни сприяють відтоку партій скрапленого газу до Азії. Запаси газу у приймальних терміналах Європи продовжують знижуватися. Їхній поточний рівень – мінімальний за останній рік.

Також зазначається, що «Оператор ГТС України» прийняв від російського «Газпрому» заявку на транзит на 10 лютого в обсязі 30,9 млн куб. м. Показник 9 лютого був аналогічним.

Потужності заявлені лише по одній із двох точок входу до ГТС країни – газовимірювальної станції «Суджа». Коридором через ГВС «Сохранівка» заявки не прийняті.

Поточний рівень запасів газу в Європі скоротився до 68,16% – це на 20 відсоткових пунктів вище за середній показник на ту ж дату за останні п'ять років, свідчать дані Gas Infrastructure Europe.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom