ФДМ планує в червні 38 приватизаційних аукціонів

Share

Фонд держмайна планує в червні 38 приватизаційних аукціонів із загальною стартовою ціною 165 млн грн

У червні Фонд держмайна шукає інвесторів для 38 об’єктів малої приватизації. Сумарна стартова ціна (балансова вартість) цих об’єктів — 164,6 млн грн, передає прес-служба ФДМ.

«Фонд держмайна шукає приватних інвесторів для Білгород-Дністровського порту, Вінницької картографічної фабрики, комплексу нежитлових будівель у відомому житловому районі поблизу Києва (село Святопетрівське), цеху по переробці деревини в Волинській області, будівлі дільниць ветмедицини в Рівненській області тощо», – сказано в повідомленні.

Білгород-Дністровський порт має найвищу стартову ціну — 92,5 млн грн. Найменшу — 654 грн. — ветеринарна дільниця в селі Поляни Рівненської області загальною площею 129,8 кв. м.

«Під час аукціонів в залежності від кількості учасників та їхньої активності переможна ціна кожного лоту може зрости в рази. З моменту відновлення малої приватизації середня переможна ціна збільшилася по відношенню до стартової майже втричі. Завдяки цьому ФДМУ вдалося залучити до державного бюджету понад 2,6 млрд грн інвестицій», – додали у Фонді.

За перші три робочі дні червня вже відбулось 10 аукціонів на суму 7,8 млн грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom