РФ частково розблокувала роботу «зернового коридору»

Share

Спільний координаційний центр 5 червня провів як мінімум по одній інспекції суден на вхід та на вихід «зерновим коридором», які стали першими після 31 травня

За даними СКЦ, на вхід до порту «Південний» пропущене суховантажне судно Navios Sagittarius дедвейтом 75,6 тис. тонн під прапором Панами, воно стало першим судном, пропущеним «зерновим коридором» у напрямку цього порту після 2 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У напрямку на вихід СКЦ у понеділок провів інспекцію суховантажного судна Maroulio S, що прямує з порту «Чорноморськ» до Іспанії з 65,84 тис. тонн кукурудзи.

До цього після відновлення роботи «зернового коридору» 19 травня СКЦ провів інспекцію лише одного судна, що вийшло з вантажем з українських портів, – 31 травня суховантаж Xin Shun пішов до Китаю з 44 тис. тонн кукурудзи та 19,5 тис. тонн ячменю з порту «Одеса». Водночас у напрямку українських портів «зерновим коридором» пройшли 29 суден.

З початку червня інспекції суден у рамках «Чорноморської зернової ініціативи» не проводилися взагалі – ні на вхід до українських портів, ні на вихід з них.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom