ЄС може обмежити аграрний імпорт України, – Домбровскіс

Share

Європейський Союз може обмежити аграрний імпорт України до п'яти країн-сусідів після продовження так званого «економічного безвізу»

Про це 25 травня на пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин (з питань торгівлі) заявив виконавчий віцепрезидент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє «Укрінформ».

«В тому, що стосується України, після ухвалення нового пакета автономних торговельних заходів та їх продовження ще на один рік, ми маємо правову основу для можливого продовження виключних захисних заходів, тому що чинні виключні захисні заходи, що були передбачені попередніми автономними регуляторними правилами, що втрачають чинність 5 червня. Тож, після цього рішення щодо продовження, ми надали сигнал про готовність Європейської Комісії також продовжити для п’яти країн, яких це стосується», – наголосив Домбровскіс.

Він зауважив, що Європейська Комісія продовжує обговорення цієї теми із зацікавленими країнами-членами, а також з Україною. Якщо в результаті такого обговорення буде ухвалене рішення про продовження виключних захисних заходів ЄС проти українського сільськогосподарського імпорту після 5 червня, сторони визначатимуть конкретні дати дії таких тимчасових обмежень.

Разом з цим виконавчий віцепрезидент Європейської Комісії подякував країнам-членам за продовження безтарифного імпорту українських товарів до ЄС, оскільки такі автономні торговельні заходи, що застосовувалися протягом року, стали вагомою основою для підтримки Євросоюзом економіки України шляхом доступу до європейського ринку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom