Бельгія передала Україні понад 36 тонн енергетичного обладнання

Share

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з надзвичайним та повноважним послом Королівства Бельгія в Україні Петером Ван де Велде

Сторони обговорили співпрацю в енергетичній сфері та допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури, передає прес-служба Міністерства енергетики України.

У відомстві нагадали, що Бельгія передала Україні чотири вантажі гуманітарної допомоги у виді обладнання вагою понад 36 тонн.

Також міністр розповів про підготовку до наступного опалювального сезону. Він наголосив, що ключовим завданням є відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, а також децентралізація генерації електроенергії.

«Україна і надалі потребує обладнання, яке дозволить провести ремонтні роботи та забезпечить наповнення складів. Це необхідно, враховуючи, що існує ризик повторення ворожих атак під час наступного опалювального сезону», – зазначив Галущенко.

У цьому контексті міністр наголосив на ефективності механізму залучення коштів для закупівлі необхідного устаткування у межах Фонду енергетичної підтримки України.

Очільник Міненерго також наголосив на перспективах залучення бельгійських інвестицій у розвиток відновлюваних джерел енергії, водневої галузі та біометану.

«Україна в майбутньому стане енергетичним хабом Європи. Ми розвиватимемо напрямки, які дозволять зміцнити енергетичну безпеку Європи. Інвестиції у відновлення української енергетики за найсучаснішими технологіями стануть основою взаємовигідних відносин між нашими країнами», – зазначив Галущенко.

Також сторони обговорили взаємодію для посилення тиску на Росію у зв'язку окупацією ЗАЕС та ядерними і радіаційними загрозами, які виникли внаслідок дій російських терористів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom