Метінвест надасть 50 млн грн на відновлення зруйнованого обстрілами будинку в Запоріжжі

Share

У Запоріжжі стартував проєкт із відбудови будинку в Запоріжжі, який постраждав від ворожих обстрілів восени минулого року. Тоді у будівлі на проспекті Соборному, 151 було зруйновано два під’їзди на 24 квартири.

Відбудова відбувається за дорученням президента Володимира Зеленського та за участі Запорізької обласної військової адміністрації та Запорізької міської ради. Партнером проєкту виступить Група Метінвест, спрямувавши на його реалізацію 50 мільйонів гривень, повідомила пресслужба групи.

Відновлення пошкодженого будинку почнеться 29 травня 2023 року. Наразі триває організація будівельного майданчика. У межах відбудови планується облаштування частини нових фундаментів, відновлення надійних опорних конструкцій, перекриттів, інженерних мереж та даху. Особливу увагу приділять реставрації усіх архітектурних елементів фасаду зі збереженням первинного історичного вигляду. Фінальним етапом проєкту стане благоустрій прибудинкової території.

«Компанія Метінвест вірить у перемогу України й долучається до відбудови країни вже зараз. Ми приєднуємося до важливого проєкту з відновлення знакової для запоріжців будівлі та видатної архітектурної пам’ятки – житлового будинку на проспекті Соборному, який було понівечено внаслідок масованої ракетної атаки на Запоріжжя. Зараз цей будинок уособлює собою гостре нагадування про руйнівну силу війни, однак синергія зусиль влади та відповідального бізнесу доведе, що єдність та творення мають більшу силу», – зазначив операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Будинок на проспекті Соборному побудували на замовлення комбінату «Запоріжсталь» та ввели в експлуатацію в 1955 році. Він є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення, разом з іншими будинками увиразнює одну з головних площ Запоріжжя, яка залишається осередком культурного та громадського життя – площу Маяковського.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom