Україна розраховує на вагомий внесок Кореї у відбудову, – Свириденко

Share

Україна розраховує, що корейські компанії, відомі досвідом у реалізації інфраструктурних проєктів, активно долучаться до відновлення держави

Про це заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко під час виступу в Сеулі, передає пресслужба українського відомства.

Виконавчий заступник голови Корейської міжнародної торгової асоціації Чон Марн-кі своєю чергою підкреслив, що 70 тис. компаній-членів Корейської міжнародної торгової асоціації без вагань зіграють ту роль, яку хочуть уряди та народи обох країн у процесі пожвавлення економічного співробітництва між двома країнами. За його словами, корейські компанії брали участь у проєктах відновлення після війни в Перській затоці, війни в Іраку та громадянської війни в Афганістані. Зокрема, долучалися до проєктів відновлення енергетичної інфраструктури, будівництва заводів та міст.

«Корейські компанії можуть зробити значний внесок у післявоєнне відновлення України – будівництво інфраструктури, відновлення та модернізацію транспортної мережі, будівництво «розумного міста», розбудову інфраструктура водневої промисловості, використовуючи свій накопичений досвід, швидкість, надійність, і технології», – зазначив Чон Марн-кі.

При цьому він підкреслив, що активізація відносин між урядами країн та українським і корейським бізнесом сприятиме посиленню економічного співробітництва.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom