США анонсували санкції проти 300 компаній, пов’язаних з Росією

Share

США в рамках нового антиросійського санкційного пакета запровадять обмеження для 300 компаній, суден та літаків

Також будуть запроваджені експортні обмеження для близько 70 компаній з Росії і третіх країн, повідомив представник Білого дому, зазначивши, що пакет санкцій включатиме обмеження постачання низки товарів, «що мають ключове значення на полі бою», передає «УНІАН».

«Ми також поширимо наші санкційні повноваження на додаткові сектори російської економіки, ключові для її військово-промислового комплексу, і запровадимо нові заборони, щоб Росія не могла скористатися нашими послугами», – заявив представник Білого дому.

Він також зазначив, що санкції будуть спрямовані проти фінансових посередників агресора, крім того, до чорного списку внесуть компанії з Європи, Близького Сходу та Азії.

«Санкції будуть спрямовані проти фінансових посередників, а також проти енергетичних і видобувних потужностей РФ та інших посередників, які допомагають підтримувати війну», – повідомив представник Білого дому.

24 лютого 2023 року США розширили санкції проти Росії. До списку потрапили 22 фізичні та 83 юридичні особи РФ. Санкції спрямовані на зменшення можливостей для РФ продовжувати війну проти України. Під обмеження, серед іншого, потрапили металургійний і гірничодобувний сектори російської економіки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom