УЗ отримала від USAID 105 генераторів для пасажирських та вантажних перевезень

Share

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 16 травня передало АТ «Укрзалізниця» 105 дизель-генераторів на суму $2,7 млн

Про це повідомляє прес-служба залізничної компанії.

В компанії зазначили, що залізнична мережа України повністю інтегрована з мережами сусідніх країн: Білорусі, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини. Генератори, надані USAID «Укрзалізниці», дадуть змогу безперебійно перевозити пасажирів і вантажі до України та з України, що є вкрай важливим для зміцнення економіки країни. USAID та «Укрзалізниця» продовжуватимуть співпрацю з метою задоволення потреб української залізниці для стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення електропостачання для станцій систем розподілу та безпеки руху залізничного транспорту.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством з розвитку Уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну у нарощуванні спроможності чинити опір російській агресії та просуванні її демократичного й економічного розвитку. Сьогодні 42 проєкти USAID сприяють вирішенню нагальних потреб і довгостроковому розвитку України як незалежного, суверенного, демократичного та заможного суспільства. Від 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабної війни Росії проти України, USAID надав $16,75 млрд прямої бюджетної підтримки, $1,4 млрд гуманітарної допомоги та понад $1 млрд допомоги на розвиток.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom