Рух найбільшим пунктом пропуску з Польщею розблоковано, – Кубраков

Share

Рух пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» вдалось розблокувати, з 15 травня рух вантажівок відновлений у звичайному режимі

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Страйк, що тривав понад 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Проте ми змогли знайти рішення та домовитись про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень «транспортного безвізу» та домовленостей щодо пропускної здатності «Ягодин – Дорогуськ», – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Раніше 7 травня міністерство ухвалило рішення про тимчасову зупинку вимоги щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу. Це була одна із ключових вимог польських страйкарів. Водночас позиція міністерства полягає в тому, що такі перевезення потребують дозволів та не є двосторонніми. Нині очікується роз’яснення від Європейської Комісії.

У міністерстві нагадали, що водії зможуть зареєструватись на перетин кордону у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на сайті чи у застосунку єЧерга https://echerha.gov.ua/.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom