Металурги Британії просили уряд про держпідтримку декарбонізації

Share

Керівництво британських металургійних заводів Port Talbot у Південному Вельсі та Scunthorpe у Лінкольнширі закликало міністерку підприємництва та торгівлі Великобританії Кемі Баденох надати державну підтримку проектам, що направлені на декарбонізацію та перехід на більш екологічне виробництво сталі. Прозання пролунало під час візиту урядовиці на підприємства на початку травня.

Зокрема, компанія British Steel, якій належить завод Scunthorpe, заявила, що бачить «швидкий прогрес у перемовинах із урядом». «Ми обговорили значні виклики, з якими стикаються британські металурги, і нашу нагальну потребу в підтримці з боку уряду Великобританії на шляху до нульових викидів вуглецю», – цитує їх Green steel.

Представник Tata Steel, яка володіє Port Talbot, сказав: «Ми були раді вітати Кемі Баденох у Порт-Толботі та обговорити величезний потенціал інвестування в декарбонізацію нашої металургії. Зелена сталь відіграє вирішальну роль у переході Великобританії до нульових викидів, підтримуючи стійкість внутрішнього виробництва та підтримуючи «покращення».

У свою чергу, Кемі Баденох заявила про важливість металургії для Великобританії: «Ми хочемо, щоб вона була успішною. Ми хочемо зробити все можливе, щоб забезпечити життєздатну металургійну промисловість. Мені дуже, дуже приємно отримати краще розуміння сталеливарного виробництва, сталь буде мати вирішальне значення для нас у переході до зеленої промислової економіки. Вкрай важливо провести декарбонізацію, якщо ми хочемо завершити перехід до нульових викидів».

У Великобританії на долю металургії припадає 14% промислових викидів та 2,7% викидів СО2. В той же час за даними НКО «Група енергетичної та кліматичної розвідки», у Британії реалізується усього 1 проєкт із переходу на зелену сталь на відміну від 38 проєктів у ЄС. Крім того, у Євросоюзі вже 10 заводів виробляють зелену сталь.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom