Влада запустила процедуру конфіскації російської частки у Запоріжсталі

Share

Президент Володимир Зеленський підписав укази про запровадження санкцій щодо 41 особи, за допомогою яких Росія зберігала контроль над металургійним комбінатом Запоріжсталь. Таким чином було введене в дію рішення РНБО.

За словами Зеленського наразі влада запускає процедуру конфіскації російської частки, яка в подальшому буде працюватиме для України й українців.

Згідно з указом, опублікованим на сайті Офіса президента, під санкції, серед інших, потрапили три акціонери Запоріжсталі: Global Steel Investments, Київ Секюрітіз Груп, Мідланд Кепітал Менеджмент та державна російська корпорація ВЕБ.РФ.

У вересні 2022 року Юрій Риженков, гендиректор Групи Метінвест, якій належить половина акцій Запоріжсталі, у коментарі ЗМІ зазначав, що певні рішення держави стосовно акцій Запоріжсталі, які належать російським компаніям, можуть дати можливість для розвитку комбінату. «Запоріжсталь – це підприємство, яке потребує серйозної інвестиційної програми. А частина його акціонерів не була готова інвестувати», – говорив тоді Риженков.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom