ДМЗ за 4 міс. виробив 35 тис. т прокату

Share

Дніпровський металургійний завод за підсумками січня-квітня 2023 року виробив 35,1 тис. т прокату, тоді як за аналогічний період 2022 року було вироблено лише 11,7 тис. т продукції через довготривалий простій прокатних цехів

Про це йдеться у корпоративній газеті DCH Steel, передає «ГМК-Центр».

У квітні поточного року ДМЗ виготовив 5,7 тис. т прокату, що на 51,2% менше у порівнянні з квітнем 2022 року, та на 46,2% порівняно з попереднім місяцем. При цьому, виробничий план на квітень було перевиконано на 61%.

«Зниження обсягів виробництва металопродукції пов’язано із зупинкою прокатних цехів. Під час простою в підрозділах виконано ремонтні роботи», – ідеться в повідомленні.

Виробництво коксу за підсумками січня-квітня зросло на 6,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 74,4 тис. т. У квітні коксохімічний підрозділ ДМЗ виробив 28,6 тис. т продукції, що на 131,7% більше у порівнянні з квітнем 2022-го, та на 78,7% більше порівняно з попереднім місяцем.

8 травня 2023 року ДМЗ почав виробничу кампанію в прокатному цеху (ПЦ) №1. ПЦ №2 готується до запуску. Коксохімічний підрозділ планує в поточному році наростити виробництво продукції.

При цьому, з початку повномасштабної війни підприємство відвантажує продукцію виключно на внутрішній ринок. Найбільші обсяги виробництва металопродукції приходяться на шахтну стійку СВП-17, СВП-22, СВП-27 та СВП-33. З квітня 2022 року ДМЗ поставив замовниками близько 60 тис. т шахтної стійки. Також виконуються замовлення на рудничі та кранові рейки, швелери та кутики різного сортаменту.

«Завдяки роботі прокатників мають можливість працювати вугільні шахти, залізорудні та марганцеві комбінати, які здійснюють видобуток корисних копалин підземним способом», – резюмує підприємство.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom