Україна та Литва разом інтегруватимуться до залізничної мережі Європи

Share

«Литовські залізниці» (Lietuvos gelezinkeliai, LTG) та АТ «Укрзалізниця» співпрацюватимуть у реалізації ініційованої LTG програми Free Rail

Програма Free Rail, яка розрахована на період до 2030 року, спрямована на інтеграцію ділових зв'язків, технологій, у тому числі в IT-сфері, з Європою. Компанії підписали відповідний меморандум 9 травня у Мюнхені, передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на «Free Rail».

За словами гендиректора LTG Егідія Лазаускаса, при реалізації програми Free Rail компанія запрошує залізничних операторів з інших країн прибалтійського регіону приєднатися до неї.

«Ця тривала програма дозволить забезпечити повну інтеграцію регіону з Європою і вирішить різні аспекти – від юридичних питань, стандартів стійкості бізнесу до технічної сумісності або відповідних IT-рішень», – сказав Лазаускас.

План Free Rail передбачає розробку та впровадження моделі експлуатації залізниць, адаптованої до прибалтійського регіону, яка базується на стандартах Євросоюзу та враховує особливості широкої колії, що використовується в Литві, Україні та інших країнах колишнього СРСР.

LTG планує повністю інтегруватися до західноєвропейської транспортної системи до 2030 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom