«Укрнафта» планує в 2023 році отримати прибуток у 12 млрд грн

Share

Наглядова рада затвердила фінансовий план на 2023 рік найбільшої нафтовидобувної компанії «Укрнафта»

Документ передбачає отримання рекордного річного чистого прибутку у розмірі 11,96 млрд грн, передають «Українські новини».

«Оскільки цей показник перевищує 50 млн гривень, такий фінплан підлягає погодженню Кабінетом міністрів. Перед цим потрібно отримати 5 обов‘язкових висновків міністерств: Міністерства економіки, Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства фінансів», – повідомили у компанії.

Зазначається, що вже погодили фінансовий план компанії без зауважень Міністерство оборони, Міністерство енергетики та Міністерство цифрової трансформації.

«Мінекономіки погодило фінплан із зауваженнями, які були враховані в оновленій версії документа. Компанія також уже врахувала частину зауважень Міністерства фінансів України. По решті ведеться обговорення. Зокрема, Мінфін звертає увагу на те, що доходи компанії у 2023 році зростуть на 81% порівняно з 2022 роком. У зв‘язку з цим виникає необхідність додаткового обґрунтування, чи є такий амбітний план реалістичним. Наразі триває робота з узгодження та надання обґрунтувань щодо всіх зауважень Мінфіну», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що перший квартал «Укрнафта» закінчила з прибутком 4,3 млрд грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom