«Енергоатом» розпочинає підготовку до опалювального сезону

Share

«Енергоатом» розпочинає роботи з перезавантаження енергоблоків свіжим ядерним паливом і планового ремонту для забезпечення ефективної експлуатації протягом осінньо-зимового періоду 2023-2024 років

Про це компанія повідомила 9 травня.

«Відповідний графік складений експертами «Енергоатома» й синхронізований з Міністерством енергетики України та іншими генеруючими компаніями таким чином, щоб споживачі не відчули на собі вплив ремонтної кампанії», – сказано в повідомленні.

Нестача електроенергії від виробітку енергоблоків буде компенсована включенням теплових станцій та імпортом з-за кордону. Крім того, в теплу пору року генерація відновлювальної енергетики зростає, а тому проходження ремонтної кампанії, хоч і вкрай непростої, відбудеться з мінімальними викликами для енергосистеми та українців, зазначили в «Енергоатомі».

У компанії нагадали, що протягом минулого зимового періоду атомна генерація забезпечила близько 55% (а в окремі дні цей показник сягав 65%) від загального споживання електроенергії в Україні.

«Цього вдалося досягти попри тимчасову окупацію найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької. До її захоплення ЗАЕС генерувала 40% атомної енергії в Україні та понад п'яту частину всіх потреб держави в електроенергії. Враховуючи це, в зимовий період кожен з енергоблоків, за винятком ЗАЕС, працював на максимальній від можливої на той момент потужності», – пояснив «Енергоатом».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom