ОГТСУ шукає нові можливості транспортування газу

Share

Оператор ГТС України працює над розширенням можливостей газотранспортної інфраструктури України, перш за все з метою залучити якомога більше європейських замовників до використання українських ГТС та ПСГ

На цьому наголосив гендиректор Оператора ГТС України Дмитро Липпа, передає прес-служба ОГТСУ.

Окрім того, компанія працює над довгостроковим збільшенням гарантованих потужностей для забезпечення маршрутів імпорту газу, включно з маршрутами з LNG-терміналів до підземних сховищ газу України.

На сьогодні для закачування та реекспорту газу ОГТСУ готовий надати гарантовану потужність для транспортування газу з Європи до України обсягом 54 млн куб. м на добу, а з України до Європи – понад 300 млн куб. м.

«Українська газова інфраструктура, як і наші послуги, є конкурентноздатними і комерційно привабливими. Ми пропонуємо замовникам послуг три надійні ключові маршрути з ЄС до сховищ – зі Словаччини, Польщі та Угорщини, а також можливості Трансбалканського газового коридору. Нині ПСГ дозволяють трейдерам зберігати в Україні понад 10 млрд кубометрів газу. З огляду на те, що газосховища ЄС заповнюються навіть швидше, ніж минулого року, а потужності більшості з них вже заброньовані до кінця 2023 року, українська ГТС і ПСГ пропонують можливості для європейського ринку», – розповів Липпа.

Серед цілей ОГТСУ очільник компанії окреслив пріоритетність створення умов для розвитку в Україні галузі відновлюваних газів. Компанія зосереджується на двох напрямках – транскордонна торгівля біометаном у найближчій перспективі та водень – у довгостроковій.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom