Китай погрожує відповісти ЄС у разі запровадження санкцій

Share

Торгово-економічне співробітництво Китаю з Росією не має на меті підтримку російського вторгнення в Україну, а в разі запровадження санкцій проти китайських компаній Пекін вживатиме заходів у відповідь

Про це заявив речник МЗС Китаю Ван Веньбінь, коментуючи повідомлення ЗМІ про підготовку Європейським Союзом обмежень проти семи компаній із Китаю за продаж РФ обладнання, яке могло бути використане з військовою метою, передає «Укрінформ».

«Китайсько-російське економічне та торговельне співробітництво абсолютно не стосується «кризи в Україні». Воно не спрямоване проти будь-якої третьої сторони, і для нас неприйнятно, щоб хтось у нього втручався і вдавався до погроз», – сказав Ван.

За його словами, запровадження Євросоюзом обмежень «підірве взаємну довіру та співпрацю Китаю з ЄС».

«Ми закликаємо Європейський Союз не робити цей неправильний крок», – сказав Ван, додавши, що Китай вживатиме рішучих заходів для захисту своїх прав та інтересів.

Дипломат також наголосив, що в питанні щодо України Китай «дотримується об’єктивної та справедливої позиції» і відіграє конструктивну роль «у сприянні політичному врегулюванню кризи».

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що в Євросоюзі розглядається пропозиція щодо запровадження санкцій проти китайських компаній, які продають Росії обладнання, котре може бути використане військово-промисловим комплексом Росії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom