У квітні українці купили рекордну кількість вживаних іномарок – «Укравтопром»

Share

Первинні реєстрації ввезених з-за кордону уживаних легкових автомобілів у квітні 2023 року зросли майже на 8% відносно березня – до 15,3 тис. од.

Це стало найбільшим від початку року числом реєстрацій на місяць, повідомила асоціація «Укравтопром».

Найбільша частка в сегменті авторинку належить бензиновим авто – 45%, далі йдуть дизельні – 36%, електромобілі – 11%, авто з ГБО – 5% і гібриди – 3%. Середній вік старих автомобілів, які перейшли у квітні на українські номери, – 11 років.

За даними асоціації, п'ятірка лідерів ринку вживаних іномарок порівняно з березнем не змінилася: найпопулярнішим залишається Renault Megane – 1273 од., другий результат у Volkswagen Golf – 1180 од., третій – у Skoda Octavia – 794 од. Замикають лідерську п'ятірку Volkswagen Passat (694 од.) і Ford Focus (377 од.).

«Укравтопром» зазначає, що загалом у січні-квітні першу реєстрацію в Україні отримали 54,5 тис. уживаних легковиків, ввезених з-за кордону, що в 3,3 раза більше за реалізацію нових авто за той самий період. Українці 2022 року зареєстрували 388,5 тис. ввезених уживаних легкових іномарок, що майже на чверть менше, ніж роком раніше, але у понад 10 разів більше за ринок нових легкових авто.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom