Ціни на залізну руду в Китаї впали до 5-місячного мінімуму

Share

Ф'ючерси на залізну руду в Даляні та Сінгапурі досягли п'ятимісячного мінімуму в четвер після падіння більш ніж на 10% минулого місяця, на тлі слабших, ніж очікувалося, даних про виробничу діяльність у Китаї, повідомляє Reuters.

Глобальний індекс менеджерів із закупівель (PMI) Caixin/S&P впав до 49,5 у квітні з 50,0 у попередньому місяці, не виправдавши очікування 50,3 в опитуванні Reuters і відзначивши перше зниження з січня. Це сталося після того, як офіційний виробничий PMI зненацька знизився до 49,2 з 51,9 у березні, згідно з даними Національного бюро статистики.

Індекс ділової активності у сталеливарній промисловості демонструє зниження другий місяць поспіль, склавши 45 у квітні, що вказує на уповільнення темпів зростання в секторі, заявив у неділю професійний комітет CFLP Steel Logistics.

Залізна руда, що найбільше продається у вересні на Даляньській товарній біржі, завершила денні торги зі зниженням на 2,31% до 698,5 юаня за тонну, найнижчого рівня з 9 грудня 2022 року, після падіння на 13% порівняно з попереднім місяцем у квітні. Еталонна червнева залізна руда на Сінгапурській біржі досягла п'ятимісячного мінімуму на рівні $99,2 за тонну, але зуміла відновитися до $100 за тонну.

Інші сировинні товари для металургійного виробництва: також подешевшали: коксівне вугілля – на 4,26%, а кокс — на 2,47%. "Надії на те, що відновлення роботи в Китаї та будівельний сезон з квітня по червень підвищать споживання сталі, зникли", – зазначають аналітики Національного банку Австралії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom