Власник колишнього Альфа-Банку почав вихід з російських активів

Share

Люксембурзький холдинг ABH Holdings – власник українського "Сенс Банку", російських "Альфа-Банку" та "Альфа Страхування" виходить із російських активів, йдеться у повідомленні пресслужби "Сенс Банку".

Член ради директорів АВН Holdings Ендрю Бакстер підтвердив, що холдинг виходить з бізнесу у Росії як банківського, так і страхового: "Зараз узгоджуємо з європейськими регуляторами угоду з продажу російського банку та підхід до інших угод: продаж, редоміциляція (переїзд компанії з однієї юрисдикції до іншої) або реструктуризація з виділенням бізнесу".

Крім того, він ще раз підкреслив, що відповідно до європейського законодавства акціонери холдингу, які перебувають під санкціями ЄС, жодним чином не беруть участі у роботі холдингу і активів, що йому належать, а також не можуть розпоряджатися своїми частками володіння в холдингу, адже вони заморожені.

Бакстер також наголосив, що вважає очевидним, що сьогодні займатися одночасно бізнесом у Росії та на Заході, зокрема й в Україні – абсолютно неможливо.

"Ідеї глобального бізнесу виявилися неспроможними. Глобалізація, всупереч очікуванням та надіям, виявилася циклічним процесом і сьогодні глобальний бізнес став заручником політичних рішень. Усі інвестори, які працювали і в Росії, і в Україні, і в Європі, і в Америці, мають зробити свій вибір. Ми чудово розуміємо, що це абсолютно неминуче. Для нас, європейської компанії, цей вибір очевидний", – підкреслив він.

"Що стосується матеріалів, викладених у пресі, то хотілося б повідомити наступне: по-перше, всі договори ОСАЦВ, про які йдеться у статті, укладені до лютого 2022 року, по-друге, відповідно до російських законів ці договори не діють на території, де ведуться бойові дії. І нарешті, компанія "Альфа Страхування" у своїй діяльності не порушує режим санкцій, запроваджених ЄС", – резюмував представник люксембурзького холдингу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom