Міненерго повідомило про знеструмлення у 6 областях після нічної атаки дронами

Share

Станом на 3 травня енергосистема працює стабільно, але через обстріли залишається знеструмленою частина споживачів у шести областях, повідомили в Міністерстві енергетики.

«Окупанти продовжують знищувати енергетичну інфраструктуру країни. У ніч на 3 травня ворог скинув дві керовані авіабомби на один з населених пунктів у Сумській області. Внаслідок удару суттєво пошкоджено електропідстанцію – є руйнування будівлі пункту управління. Серед працівників постраждалих немає. Знеструмленими через обстріл залишаються понад 4 тисячі споживачів», – йдеться у повідомленні.

Через пошкодження внаслідок бойових дій знеструмленою також залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

«Енергетики продовжують повертати світло споживачам після нещодавнього масованого обстрілу. Зокрема, заживлено споживачів на Дніпропетровщині. Тривають відновлювальні роботи і на Херсонщині. За добу в області відновили постачання електроенергії для понад 3,8 тисячі абонентів. Енергетична система працює стабільно, без обмежень для споживачів», – додали в Міненерго.

У ніч на 3 травня Росія випустила по Україні 26 безпілотників, сили оборони збили 21. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom