Суд арештував $3 млн активів, що належать одному з акціонерів VS Energy

Share

Суд наклав арешт та передав в управління АРМА близько $3 млн підприємства, що належить підсанкційному громадянину Росії Михайлу Воєводіну. Як повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань, кошти зберігалися в українському банку, підконтрольному іншому росіянину Євгенію Гінеру. Він є партнером Воєводіна у групі VS Energy, що контролює низку активів в Україні.

«У ході досудового розслідування Бюро також перевіряє інформацію щодо правомірності отримання та використання фінансових преференцій у сумі понад 1,6 млрд грн банківською установою, бенефіціарним власником якої був громадянин РФ», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що після отримання рефінансування банк проводив багатомільйонні фінансові операції з підприємствами, афілійованими з російськими бізнесменами.

Деякі з «вливань» установа отримала після початку активної фази бойових дій. Зокрема, отримана сума становить понад 50% активів самого банку та у понад 5,5 раза перевищує розмір статутного капіталу.

Як нагадали в ДБР, в Україні Гінер, Воєводін та Олександр Бабаков є непублічними співвласниками компанії (мова про VS Energy), яка володіла кількома обленерго, готелями, ТЦ, аграрним бізнесом і банком.

Серед них «Херсон-», «Житомир-», «Кіровоград-», «Рівне-» та «Чернівціобленерго», а також запорізьке підприємство «Дніпроспецсталь» та мережуа готелів Premier Hotels & Resorts. Минулого року суд наклав арешт на готелі мережі та ТЦ «Метроград» у Києві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom