Зеленський зібрав делегацію для переговорів про вступ до Транстихоокеанського партнерства

Share

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах про приєднання України до Всеосяжної та прогресивної угоди про Транстихоокеанське партнерство

Розпорядженням глави держави утворена делегація України для участі у переговорах та затверджений її персональний склад, передає «Бізнес.Цензор».

Зокрема, очолить делегацію перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Зеленський також затвердив директиви делегації, однак вони мають гриф «Для службового користування».

За словами Свириденко, Мінекономіки розраховує на вступ до Угоди про Транстихоокеанське партнерство на початку 2024 року.

«Разом з тим, є перспектива приєднатися до угоди вже цього року. Це дасть Україні можливість лібералізації нетарифних обмежень у торгівлі товарами і послугам з країнами цього регіону, а також відкриє доступ на нові ринки збуту. Крім того, це надасть нам змогу розширити доступ до прямих іноземних інвестицій», – сказала очільниця українського відомства.

Своєю чергою торговий представник України Тарас Качка зауважив, що початок переговорів відбудеться після остаточного рішення Сполученого Королівства щодо приєднання до угоди. Зокрема, це перша європейська країна, яка найближчим часом може приєднатися до цієї трансконтинентальної угоди.

«Сподіваюся, що Сполучене Королівство незабаром приєднається, і ми матимемо пріоритет, щоб стати частиною цієї угоди, яка об’єднує наших партнерів з тихоокеанського регіону, зокрема, Австралію, Нову Зеландію, Перу, Канаду та інші країни», – зазначив Качка.

Транстихоокеанське партнерство (ТТП) – торгово-економічне об'єднання, створене з метою створення зони вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom