Експортно-кредитна агенція Італії SACE готова відновлювати роботу з Україною

Share

Експортно-кредитна агенція Італії SACE готова відновлювати роботу з Україною, що є важливим сигналом для італійського бізнесу

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на спільному з прем'єркою Італії Джорджією Мелоні брифінгу у Римі, передає Інтерфакс-Україна.

«На додаток до лінії 500 млн євро, агентство готове, за нашими даними, виділити ще 1 млрд євро, щоб підтримати торговельно-фінансові операції, зокрема у сфері охорони здоров'я та інфраструктури», – сказав очільник українського уряду.

Він додав, що італійська фінансова установа розвитку SIMEST підтримає інвестиції італійських компаній у відновлення України через інструменти експортних кредитів, пільгове кредитування та прямі інвестиції.

Зі свого боку Мелоні зазначила, що уряд Італії підтримуватиме приватний сектор, співпрацю між підприємствами двох країн, наголосивши, що відновлення України – справа всієї Європи.

«Сьогодні інвестувати в Україну – це не ризик, на мій погляд, а одна з найдалекоглядніших інвестицій, які можна зробити сьогодні», – заявила прем'єрка Італії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom