«Нафтогаз» збільшив добовий видобуток газу на одному з родовищ на 300 тис. кубометрів

Share

За останній місяць АТ «Укргазвидобування» запустило одразу дві експлуатаційні свердловини на одному з найбільших родовищ України

Сукупно вони додали понад 300 тис. кубометрів газу до добового видобутку компанії, передає прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Ми робимо все можливе, щоб збільшити власний видобуток газу. Цьому родовищу вже понад 50 років, але завдяки новим свердловинам нам вдалося не лише зупинити падіння видобутку, а й досягти зростання виробничих показників. Родовище все ще має поклади з високим залишковим потенціалом. Щоб розкрити всі його можливості, фахівці «Укргазвидобування» нині ведуть буріння та освоєння ще 10 експлуатаційних свердловин», – сказав очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Зазначається, що завдяки проведеним сучасним сейсмічним дослідженням відновлено дорозвідку родовища. Це дає можливість наростити розвідані запаси вуглеводнів. З цією метою запроектовано 5 нових пошуково-розвідувальних свердловин, перша з яких вже буриться.

Програму буріння на 2023 рік на зазначеному родовищі розробили фахівці УкрНДІгазу, департаменту розробки АТ «Укргазвидобування» та ГПУ «Шебелинкагазвидобування». Обидві свердловини пробурило Хрестищенське відділення бурових робіт БУ «Укрбургаз», а операцію гідророзриву на одній із свердловин виконали фахівці УГВ-Сервісу.

«Задля виконання поставлених на 2023 рік цілей з нарощення видобутку ми збільшуємо обсяги буріння на родовищах, де це обґрунтовано геологічними умовами та техніко-економічними розрахунками. Вдячний колегам, які знаходять нові можливості для збільшення видобутку та реалізують їх», – додав т. в. о. генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачев.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom