Залучені до «Армії відновлення» українці заробили 100 млн грн, – Мінекономіки

Share

До «Армії відновлення» залучили 15,7 тисяч безробітних, вони заробили 100 млн грн за виконання суспільно корисних робіт

Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, передає прес-служба відомства.

«До проекту «Армія відновлення» вже залучені 15,7 тисяч безробітних в 17 регіонах, нещодавно до нього долучилась Одеська область. Лідером серед регіонів в цьому проекті залишається Полтавська область, де такі роботи виконують понад 3 600 безробітних. Загалом безробітні, що здійснюють відновлювальні роботи, заробили вже 100 млн грн. Оплата за їх роботу складає щонайменше 6700 грн, що є вищою ніж середній розмір допомоги з безробіття, яку отримує безробітний, перебуваючи на обліку», – зазначила Бережна.

Серед найбільш активних учасників проекту:

  • Полтавська область – залучено 3 623 осіб;
  • Харківська область – 1955 осіб;
  • Київська область –  1 945 осіб;
  • Донецька область – 1 928 осіб;
  • Чернігівська область – 1 719 осіб.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Керівництво областей визначає, які роботи потрібні, повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку, долучитись до виконання робіт. З цими людьми укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт.

Найчастіше безробітних залучають до розбору завалів, відновлення житлових будинків, які пошкоджені в результаті бойових дій; будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб; надання соціальних послуг в Пунктах незламності; облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття; заготівлі дров для військових та населення; розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги, роботи в центрах прийому внутрішньо переміщених осіб.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom